Блекаут

22 November 2010

Што рекол Милчо Манчевски?

Сабајлево на социјалните мрежи имаше многу коментари за нападот врз Милчо Манчевски од Д.П. Латас, па се обидов да дознаам зошто баш сега.

Колумната во Вечер е од типот argumentum ad hominem (на латински) или обид за нарушување на честа и угледот (character assassination на англиски). Со оглед на тоа што негативностите изложени во овој текст не се однесуваат на некој скорешен настан и можеле да бидат објавени најголем дел во претходните десетина години, а оние преостанатите во претходните неколку месеци, се прашав што била причината куќниот пријател на тековниот премиер токму сега да преземе вакво дејство.

Некои од дискутантните на Фејсбук го посочија интервјуто на Манчевски за А1 ТВ од пред неколку дена. Го има и на Јутјуб, па кој сака да ги споредува двете авторски дела, може да се послужи…Малку метрика: во моментов на објавување на постов, бројот на гледања на трите видеа беше {128, 131, 106}.

No comments: