Блекаут

27 November 2010

Аферата Опсада ја рестартираше блогосферата

Како што веќе реков на Твитер, ако има една полза од аферата #opsada на #A1 тоа е дека ја „рестартира“ хибернираната македонска блогосфера.

Луѓето се распишале од сите страни и про и контра, а и редно беше. Групата „политика“ на Пинг.мк е доста добро средство за следење на мислењата оти собира фидови и од Блогерај (ако самите автори така ги категоризирале) и од други платформи како Блогспот и од поединечни сајтови со/и блогови.

Еве мал примерок од линковите:

и на други сајтови

а овие се понови, при што беше забележително и активирањето на блогери поврзани со партијата на власт (немам баш премногу време да следам, па сигурно ќе има доста испуштени, разгледајте сами...)

од странци (бонус!)

реакции и од НВО-а


No comments: