Блекаут

17 December 2006

Три задачи за сезнајковци

Еден другар од странство ме замоли да му помогнам да најде одговор на следните прашања. Читатели, помагајте!

1. Од кој филм е сценава/ликовите?

2. Од кое растение е семево?


3. Што (по ѓаволите!) е ова суштество?

7 comments:

Anonymous said...

за тоа второто знам дека не е семе, туку дека е плод.

Anonymous said...

Првата слика: постеќа на Тетка Биберче. Сигурно се сеќаваш на цртанот :)
За другите две појма немам.
Поздрав

Anonymous said...

Првото ми личи на некој аниме-цртан филм, не знам на кој.. вторите на зелени маслинки, а третата на леш од Гремлин :). Би ме изненадило да постојат такви суштества.

Anonymous said...

Philip, thanks to you. I already have all answers.

Slava

Anonymous said...

Ма ѓавол е третото, како не знаете. А покрај тоа не е ни важно што се другите две.

Anonymous said...

а филип и клу ви даде (по ѓаволите :)

Развигор said...

Не беше клу. Така ми дојде...
Наводно се работи за некој криптид, односно суштество од урбани легенди.