Блекаут

29 January 2008

Препорака: Најстариот македонски блогер

Од Би дознав за постот на Струмјан за Ѓорѓи Лафчински, најстариот македонски блогер (го има и на Кајмакот). Мислам дека примерот е ептен кул, особено за мотивирање на постарите луѓе да користат интернет и со тоа животите да им станат полесни, поинтересни.

Тоа што Лафчински ги меша термините блог и брендот Блогерај не го сметам за проблем. Многу од корисниците на тој сервис ги користеа како синоними, од Јанко до некој хипотетички Станко. Пракса пред теорија сосе терминологија.

No comments: