Блекаут

03 June 2007

Два одлични белгиски стрипови по скопските трафики

Во „Политикин забавник“ од минатата недела тече новиот стрип на Херман, „Африка“, а пред некој ден стигна и „Стрипотека“ со нова епизода на „Куклата од слонова коска“ на Франц (1948-2003).„Африка“ е издадена од „Стрип арт фичрс“ - компанија на легендарниот сараевчанец Ервин Рустемагиќ, сега лоцирана во Цеље.

No comments: