Блекаут

12 June 2008

Канада: Аферата со Законот за авторски права преку стрип

Културата на нашата пријателска Канада е во опасност.

Странски корпорации преку непотврдени обвиненија за пиратство и лобирање на домашни политичари, наспроти мислењето на домашните засегнати страни, се обидуваат да го сменат законот за авторски права како што ним им одговара. Со тоа попатно се влошуваат условите за зачувување на културното наследство и работа на локалните автори, кои се бунат.

Добар начин да дознаете за прашањето набрзинка е преку стрипот „51 држава“ (пдф).

No comments: