Блекаут

21 June 2008

Блогерска солидарност - дали вие реално би помогнале?

Гледам кај ВББ се развила дискусија во врска со хипотетична тужба за нарушување на авторски права - објавување фотографии од филм без експлицитна дозвола. Наводно казната во случај таквото обвинение да доведе до пресуда може да изнесува и до 2000 евра.

  • Дали во случај на такво судење би биле спремни да помогнете на колега-блогер преку доброволен прилог за покривање на казната, и со колкав износ?
Вашите размислувања за тоа колку и зошто може да ги ставите како коментари, но подобро е во пост на вашиот личен блог, за да не може никој (па ни јас) да ви ги избрише.

Првобитно ова прашање го поставив на верзијата на блогов на Блогерај, каде што се разви разоткривачка дискусија. Дискусија на истата тема има потенцијал да се развие и на Кајмак.от.

No comments: