Блекаут

25 July 2008

Ерменија како пример за Македонија

Човек не мора да има симпатии кон Ерменија за да го пренесе линкот до оваа вест:

Ерменија: Блогери поканети на претседателска прес-конференција

На 21 јули на прес-конференција одржана во претседателската палата по повод стотиот ден од претседателскиот мандат, покрај 38 новинари беа поканети и двајца блогери. Дозволувајќи им да постават по едно прашање, блогерите беа третирани рамноправно со новинарите.
Патриотски моменАт: дали сте знаеле дека според некои историски извори кои ги пренесува Википедија на македонски, Цар Самоил имал ерменско потекло (истото го има и на ЦДто „Македонски древности“). Можеби наместо да си бараме цар по Пакистани или Далмации, треба да пратиме делегација во Ерменија, во областа Дерџан.

Дискусија на Блогерај

No comments: