Блекаут

04 August 2008

Тетовката

ТетовкаОд Илина дознав за книгата „Тајниот музеј на човештвото“ од триесеттите години на дваесеттиот век. Таа ја споменува фотографијата на жена од Тетово, па решив да ставам директен линк.

Описот вели дека е „модерна муслиманка“, но украсот на нејзините гради ептен личи на крст. Уште една мистерија.

+ дискусија

No comments: