Блекаут

06 August 2008

Цртани филмови за сигурност на интернет

Авторот на блогот за е-Бизнис Мијалче Санта го препорачува новозеландскиот веб-сајт Нетсејф нетбејзикс кој користи цртани филмови да поучи за ризиците на интернет. Благодарност до него, оти и пристапот и анимациите се одлични! А и интересно е како го викаат она „www“ - „даб-даб-даб“. :-)

Во Македонија, оваа тема ја третира сајтот Безбедно на интернет. На свој начин, за сега без анимации.

No comments: