Блекаут

17 August 2008

Војната против видео-игрите


Една епизода од стрипот „Бундокс“ од Арон МекГрудер од 2000 година што ја најдов преку стамблапон укажува на еден од аспектите на војната против видео-игрите (или компјутерските игри) кои демек поттикнувале вооружено насилство меѓу младите. Како што вели ликот Рајли:
Со кого ти попрво би се закачал - некој компјутерџија што прави видео-игри или некој тип со полно складиште калашњикови?
Претходни постови на темава:

No comments: