Блекаут

23 October 2008

Шутинг вор

Шутинг ворПариз, 23.11.08 - Денес во книжарница видов француско печатено издание на стрипот „Шутинг вор“ (Shooting War). Го имав подзаборавено, а за него првобитно дознав од Вајерд пред две години. Името е игра на зборови од англискиот јазик и може да се преведе како војна со пукање и/или снимање.

Стрипот комбинира политика, научна фантастика и анализа на медиумите. Успешно.

Наградно прашање: Зошто досега се нема појавено македонски веб-стрип?

No comments: