Блекаут

02 February 2007

Огромен интерес за обуката за Опен офис - од странство

Обуката за Опен офис на службениците од 22 општини привлече огромно внимание, но „само“ од светската јавност. Со тоа, овој настан доби и дополнителна димензија, освен подигањето на капацитетот на локалната самоуправа: афирмација на Македонија во странство.

Веста беше пренесена и на официјалниот веб-сајт на Опен офис, како и на други сајтови за вести и блогови.

Веста помина добро на полето на социјално вмрежување, особено на Стамбл апон. Диг, Елексер и Нетскејп во овој случај не беа премногу ефективни. Дел од горенаведените се вклучени и на Гугл њуз, па известувањата пристигнуваа ден-за-ден, подгревајќи ја атмосферата.

Од неодамна, на написите на веб-сајтот на Метаморфозис е додаден бројач кој покажува колку пати биле прочитани.

No comments: