Блекаут

18 March 2007

Жива историја

Концептот на „жива историја“ (living history) опфаќа реконструирање на начинот на живот во минатото врз основа на археолошки докази. Два прилично добри сајтови на темава се:
  • Legio XX - имаат целосни упатства за тоа како и што да се прави за оваа образовна дејност - баш се со „отворен код“.
  • Legio XX Valeria - објаснуваат некои детали за правењето на шлемовите и другите предмети.

No comments: