Блекаут

12 March 2007

Kоа Мекдоналдс се осудил да тужи за клевета...

На „Гугл видео“ има цел документарен филм за случајот „Мек лајбел“, кога Мекдоналдс се обидел да го ограничи правото на слобода на изразување на двајца активисти кои делеле летки во кои ја обвинувале корпорацијата за разни неправилности. Случајот траел петнаесет години...


No comments: