Блекаут

11 February 2008

Каде сè има македонски е-книги за симнување?

Огромниот интерес за симнување на е-книгите

од порталот за македонски содржини објавени под Криејтив комонс ме поттикна да го потегнам старото прашање:

- Од каде сè може да се симнат бесплатни и легални македонски е-книги?

Јас знам за уште само два значајни извори на литература на македонски јазик:

Свесен сум дека информациите на оваа тема се дефицитарни. Затоа, ако знаете уште некој линк, ставете го во коментар или на вашиот блог со линк до овој пост, да поработиме заедно на градење збирка со линкови.

1 comment:

Anonymous said...

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

http://gbsk.mk