Блекаут

08 February 2008

Да ги спасиме дрвјата, ама и македонската култура

Еве доказ дека Владата не треба да исече дрвја за 24 милиони денари, туку да ги искористи дигиталните технологии за развој на македонската култура:

Првата книга на Алекс Букарски „Луѓе на кои не им се отвора падобранот“ досега преку интернет--за само два месеци--постигна скоро три пати поголем „тираж“ од (примероци испечатени) на хартија, мерено според број на симнувања.

Воедно, му посакувам успех и на Дуле Варваринот кој тукушто ја објави неговата дебитантска книга „Писателот Варски и други раскази“ под лиценца од Криејтив комонс.

Арно ама, не се работи за конфликт млади и надежни контра советот на старците, што убаво го покажува примерот на Букарски кој неодамна го презема уредувањето на блогот за Петре М. Андреевски, колега од кој хронолошки го делат барем две генерации.

Продолжува...

1 comment:

Bukarski said...

Најдобри сме Развигоре и ти тоа добро го знаеш =)