Блекаут

12 February 2008

Едното изгледа познато, другото само изгледа

Ако ги следите муабетиве што се отвораат околу немањето стандард за државниот грб (на пр. „Дневник“ од 11.02.2008) и податоците ви се чинат познати, тоа е затоа што пред скоро две години сте ги прочитале на блогот Зомбификација (18.04.2006) .

Уште еден блогер кој дава импресивен пример на истражувачко новинарство до ниво на детективска истрага е ВББ, кој до гола кожа ја разоткри медиумската манипулација на Канал 5 (12.02.2008).

Обата се за поздравување!

No comments: