Блекаут

16 February 2008

Турскиот Командант Марк

Трејлер за турскиот филм направен според италијанскиот стрип Командант Марк - сосе Блаф, Жалосна Сова, Бети и црвени мундири. Дури го покажуваат и Чукундеда Врач. Само Флок не го видов...Турците инаку направиле десетици локализирани верзии на филмови со стрип-јунаци: Супермен, Бетмен, Кетвумен, Тарзан, Загор... Оние со суперхерои обично се одвиваат во Истанбул. Не ми личи како да биле лиценцирани од сопствениците на авторските права. Сега се раритети.

No comments: