Блекаут

15 December 2008

Анкета на Криејтив комонс за некомерцијалното

Криејтив комонсКриејтив комонс истражува како луѓето го разбираат терминот „некомерцијална употреба“ и за таа цел заинтересираните може да пополнат прашалник.

Оваа студија е од големо значење за мисијата на Криејтив комонс за обезбедување на бесплатни, флексибилни и лесно разбирливи лиценци за авторски права коишто се едноставни за користење,“ изјави извршниот директор на Криејтив комонс Џои Ито.

Пораката со повеќе детали ја пренесува Метаморфозис.

No comments: