Блекаут

12 December 2008

Ракометниот дебакл во дигиталниот свет

Поради зафатеност со некои лични обврски, не навлегував многу во скандалот со пропуштената прилика Европското првенство во ракомет да се искористи за промоција на Македонија или за средување на некои инфраструктурни проблеми низ државава.

Ги поднесував и шпиците на МРТ направени на аматерско ниво. Многу нешта недостасуваа, па меѓу нив не забележав дека недостасува нешто навистина клучно.

Арно ама, еден ден сватив - организаторите дури не се ни потрудиле да направат посебен веб-сајт за настанот, како што е ред, обичај и потреба во последните десетина години.

Како и во случајот со извиканиот спот за ЦНН, повторно странската публика нема шанса да види ниту една македонска веб-адреса, да биде поттикната да погледне сајт уредуван од луѓе од Република Македонија.

Тоа што билети може да се купат преку Експлоринг Маседониа или што МТ направил свој потсајт со вести за Првенството (само на македонски) не ми е утеха.

2 comments:

darko156 said...

http://www.eurohandballmkd2008.com/

G-le said...

www.handball123.com
ova e vsushnost noviot sajt porano poznat kako kometalfans, so verojatno najdobriot forum za rakomet. porano beshe voden samo od nashi lugje (Goran and co), sega e vo kooperacija so stranci, ne znam detali na pamet...
ako oficijalniot del potfrli, sepak, barem za rakometot, imame dostojni pretstavnici vo digitalniot svet ...