Блекаут

04 May 2007

Конкурс за есеј со награда од 2000 долари на тема економија

Според конкурсов за есеј, треба да се спореди ситуацијата во две земји и да се укаже дали има врска меѓу економската слобода и подобрениот животен стандард. Ова е добра прилика да се промовира Македонија, ем преку анализите ем преку победување.

Покрај изворите на информации препорачани со конкурсот, може да ви се најде и предавањето на Ханс Рослинг за митовите за третиот свет, преку кое може да најдете доста важни клучни зборови и линкови за понатамошно пребарување.

No comments: