Блекаут

25 April 2009

Сакура во Скопје 2009

Пример за културен производ по потекло од ЈапонијаБи објави дека оваа година фестивалот на цветање на црешите Сакура ќе биде прославен во Скопје утре денес, на 25.04.2008, на старо место. ;-)

Овој настан не само што придонесува за разубавување на културната понуда во градот, туку е многу убаво средство за меѓународна промоција на Македонија. Доказ: написот на Глобал војсис за Сакура во 2008 година е преведен и на јапонски, шпански и португалски, покрај првобитните англиски и македонски верзии.

1 comment:

gragjanin na Skopje said...

Ova potsetuvanje ne go razbirajte politichki, no, da ne zaboravime deka japonskite creshi gi posadi prof. Miroslav Grchev za vreme na negoviot mandat kako gradonachallnik na Centar od 1996-2000 god. Red e nekoj i da se pofali za neshto ubavo shto go napravil za gradot