Блекаут

06 April 2009

Македонија, Колумбија: полиции на интернет 2.0

Амблем на колумбиската полицијаНеодамна Глобал војсис онлајн објави вест дека полицијата во Колумбија отворила канал на Јутјуб со цел да информира за своите активности.

МВРНекако едновремено, Утрински весник ја објави веста дека Министерството за внатрешни работи на Република Македонија отворило профил на Фејсбук, покренувајќи прашања во врска со заштитата на приватноста и влијанието на лично ниво.

No comments: