Блекаут

26 April 2009

Латинска америка како музичка велесила

Passion de Buena VistaПоучно е да се прочитаат два поста во врска со музичко творештво и културна промоција низ светот:

Прашање: што имаат овие институции, а го немаат Македонската филхармонија, Ансамблот „Танец“ или за мене сеуште непознатите друштва во кои млади или други музичари од Македонија би свиреле класична музика или би пееле староградски песни и повоени шлагери низ светот?

No comments: