Блекаут

22 April 2009

Животна средина? - Баш ни е гајле!

Книга: Како да се самоуништиш (на англиски)На Денот на Земјата, истражувањето за општествената одговорност спроведено од МЦМС открива дека:

Поразителни се информациите за одговорноста за заштита на животната средина. Само еден од пет граѓани чувствува одговорност за зачувување на животната средина. Иако е висока поддршката за мерките за заштита на животната средина, само 21,3% чувствуваат лична одговорност за нејзина заштита.

Со Владата презафатена со други приоритети, ако и на граѓаните не им е гајле (и за нивното лично однесување и на што се трошат нивните пари), тогаш не е ни чудо што Македонија е меѓу најнечистите земји во Европа.

No comments: