Блекаут

25 January 2006

Најмалиот политички квиз на светот

Препорачувам да го пробате „Најмалиот политички квиз на светот“, кој е денешен „веб-сајт на денот“ на „Време“. Квизот се состои од само 8 прашања, кои откако ќе ги решите добивате графикон со вашата позиција на политичкиот спектрум за степенот на мешање на државата во приватниот живот и економијата.
Во САД, квизот има стекнато репутација како валидно мерило на личната политичка ориентација и статистички агенции го користат при анкети, особено пред избори.
На копијата од рецензијата на блогот „Сајт на денот“ може да оставате коментари за вашите впечатоци. Впрочем, може и тука :-), или на ваш блог - кај сакате.

No comments: