Блекаут

14 August 2006

„Чесни наоѓачи“: рецепт за крадење?!

Според црногорскиот и македонскиот закон, ако најдеш изгубена приватна сопственост и ја пријавиш, ти следува 10% од вредноста. Значи, ако украдеш нешто некому и никој не те види, а потоа тоа го пријавиш како изгубено-најдено, ем немаш правен проблем, ем добиваш и почести и ќар.

Ми личи на дупка во законот.

No comments: