Блекаут

20 August 2006

Застој на патарина: „Гужва, шефе“

На враќање од (викенд во) Охрид пред патарината кај Тетово од правец на Гостивар имаше километарски колони кои се движеа на принцип: застани-повози неколку метри-застани. Кога најпосле стигнав до куќичките кои сите работеа, го прашав типот во што е застојот.
„Гужва, шефе. Не моеш триес иљаде људи да пропуштиш за саат и пол.“
А кај Гостивар, после Тетово и пред Скопје можеше да има колони со должина од максимум десетина возила, со максимално чекање од минута-две...

No comments: