Блекаут

03 May 2008

Ден на бесплатни стрипови

горе: Супермен, Спајдермен. Долу: Лав енд кејпс, ХелбојНа 3 мај седми пат по ред се прославува Денот на бесплатни стрипови. Книжарници што продаваат стрипови даваат бесплатни работи, одржуваат средби со автори, а издавачите имаат специјални изданија наменети за делење.

Повеќе информации и на Салон, од каде што е и сликичката. Во врска со бесплатноста како бизнис модел, ѕирнете и на Вајерд.

No comments: