Блекаут

16 May 2008

МК Блогосфера и во Маседониа дејли њуз

Написот за македонската блогосфера, првпат објавен на Глобал војсис онлајн

денес го пренесува и Маседониа дејли њуз (Macedonia Daily News). Овој печатен дневен весник излегува во Скопје. Има 16 страници, целосно на англиски и е достапен по цена од 20 денари. За жал моментално сеуште не им е активирано изданието на интернет, но изгледа дека го спремаат и тоа.

Дополнително: текстот е достапен на македонски, но и на бенгалски јазик - значи им се видел интересен на луѓе од Бангладеш кои вложиле напор да го преведат. Бенгалскиот или бангла е меѓу јазиците со најмногу говорители на светот, според тековниот напис на Википедија е петти или шести, со 230 милиони говорители.

No comments: