Блекаут

09 January 2007

Бензините поевтинуваат за денар, дизелот за два денари

Еи, таман се спремав да одам на бензиска, кога веста од А1 ми ќари извесна количина пари:
Од ноќеска на полноќ бензините поевтинуваат за денар, а дизелот и екстра лесното за два денари.
Кога не е неопходно, може чоек и да се стрпи.

2 comments:

GoodBytes said...

„ми ќари извесна количина пари“

Колку литри, толку денари.

iacovibus said...

не така, Панта...

Литар и пол, денар и пол: три литра, колку денари?