Блекаут

15 January 2007

Шведска: Укинато печатењето на најстариот весник во светот

Дневник од 5.1.2007 г.:
Најстариот весник во светот „Пост-ок инрикес тиднигар“ со одлука на парламентот во Шведска веќе нема да излегува во печатена форма и од Нова година е достапен само на Интернет.
Се работи за службениот весник на Шведска. Европски тренд.

2 comments:

Darko156 said...

да се надоврзам

го читав ова пред некој ден :)

World`s oldest newspaper goes out of print

Oldest newspapers (still in circulationa) WAN

Razvigor said...

Фала Дарко.