Блекаут

16 January 2007

„Време“ - прв македонски интернет-весник

Од денес дневните весници „Време“ и „Шпиц“ ќе излегуваат само на интернет.

Ова нема врска со европскиот тренд за премин од хартија на интернет, туку според редакцијата на „Време“, причината е сомнителното откажување на печатниците:
Навистина жалиме за оваа непријатна ситуација до која се доведени читателите
на „Време“. Во овој преоден период тие ќе имаат можност да ги читаат содржините на весникот на интернет-страницата www.vreme.com.mk, а во најкраток можен рок весникот ќе биде и во печатена форма повторно достапен за нашите читатели на сите продажни места низ земјава.
Но и откако ќе најдат друга печатница, тие сепак ќе влезат останат во историјата како прв македонски весник кој барем во еден период преминал од хартија на интернет.

No comments: