Блекаут

13 January 2007

Преселба на новиот блогер (+ Молоко)

Блогер.ком конечно ми овозможи преселба и на старите блогови (Развигор на англиски, овој и Сајт на денот) на новата верзија. Претходно таа можност беше одложувана од некакви технички причини. Јее! :-)

Прослава со убавиот спот од Молоко: „Фамилијар филинг“.

8 comments:

oksimoron said...

Ај честито преселба :)


А темава е многу добра ;)

GoodBytes said...

Мене ми дава копче за префрлање, ама ако одам на него, ми вели дека не може да ме префрли. Оваа страна со објаснување, „Why can't I switch to the new version of Blogger?“, вели дека тоа е затоа што имам некој блог со многу постови. Таков ми е Panta Rei, кој има над 1500 постови. Исто и Macedonian Folk Songs со речиси 500 постови. Мислам дека ме казнуваат бидејќи дузина блогови со илјадници постови значи дека јас сум манијакален блогер. :-)

Јас иначе имам еден тест блог на новата Blogger платформа и познати ми се подобрувањата. На Panta Rei најмногу ме нервира времето на чекање за „republish“ ако менувам нешто во дизајнот (на пример, ако додавам линк до нов сајт).

Бајкобиограф said...

ај честито...

и моите блогови на блогер завчера транзитираа. сеа јанѕа ме јаде зш македонскиот бајкобиограф го префрлив на блог.ком.мк...

туку, види нешто линковите ти се збркале... и, среќна Нова година

Razvigor said...

Фала Оксиморон. :-)

Razvigor said...

Гудбајтс, веројатно набрзо ќе дојдат на ред и твоите, оти и јас чекав доста време од исти причини. На македонскиот „Развигор“ има околу петсто и кусур поста.

Razvigor said...

Бајкобиограф, вистина нешто енкодингот на некои делови од блогот е збунет, такви излегоа по конверзијата.

Razvigor said...

Препорачувам ако правите премин прво на страна да ги снимите старите темплејти во посебни фајлови.

Пред да се даде „амин“ Блогер.ком вели дека ќе го зачува стариот темплејт, ама и нему му беше сменет енкодингот.

Arheoblog said...

Честито Филип.

Еве од денес и мојот блог на блогер.ком е по новиот терк. Па ќе видиме како ќе го уредиме.

Поздрав и со успех. :)

Милозвучна_солза