Блекаут

04 April 2006

Песничката од Макрос плус


Ова е јапонската верзија на песничката (mp3, 3.58 MB) од филмот Макрос плус што остава многу убав впечаток. На П2П ја има и на англиски (клучни зборови: Macross Voices), ама некако се губи од мистеријата и атмосферата.

Добра страна на Блогерај е што дозволува качување на секакви видови датотеки (фајлови, записи) па и емпетројки.

1 comment:

The RED GUY said...

Досега било каде ако спомнам Robotech: The Macross Saga или па за било какви Anime/Manga, добивам за возврат зачуден поглед и (по долго објаснување што е тоа) одговор од типот „е како не, цртани ќе глеам.“

Мило ми е што и кај нас има уште некој кој ја познава и цени оваа, слободно може да се рече, уметност.

П.С. Побарај ја и песната од Robotech - Main Title од The Perfect Soundtrack. Насловот стои достојно и за содржината.