Блекаут

02 April 2006

Стипендии за Јапонија и Кина

Вотерлили известува за извонредни прилики за македонските академски граѓани:

Јапонија доделува една стипендија за постдипломски или докторски студии во траење од 1,5-2 години, сите трошоци покриени (дури и повратен билет)
...
Рокот е 12 мај, а апликациите треба да се испратат до г-ѓа Олга Дуковска, Министерство за образование и наука на РМ.

А ако сеуште не сте виделе, на страната на нашето Министерство е објавен и Конкурс за доделување на четири стипендии од Владата на Народна Република Кина за додипломски, постдипломски студии и специјализации на државните универзитети во НР Кина (рок 19 април).

No comments: