Блекаут

09 April 2006

Симпл мајндс: пронајдете ги разликите (Simple Minds)


На фотографијата се насловните страници на „Ритам“ (Време) и „Антена“ (Дневник) од 7.4.2006 година.

3 comments:

Shepard said...

aaaaaaaaaaaaaaaa!

мене нешо друго ме интересира.

имаат копирајт за сликава?

Darko156 said...

супер

:))

Развигор said...

Сликата е мое авторско дело (значи, јас имам копирајт, па сум одбрал да ја лиценцирам под Криејтив комонс), составено со усликување на нешта од мојата околина (поточно, подот на мојата дневна соба).

Ме прашуваш дали за да ги сликам весниците сум требал да побарам дозвола од издавачите? Или за да ја сликам сликата од Симпл Мајндс дали сум добил дозвола од нивниот промотер/продуцент?

Мислам дека не ми требаат такви дозволи, оти кај би ни бил крајот ако некој стави билборд на плоштад и потоа никој да не смее да се слика на плоштадот оти таквите слики би имало дел од слика со заштитени авторски права. Но, можно е и да има простор за апсурдна правна финта тука, вреди да се испита.