Блекаут

19 January 2009

80 години Тинтин


Пред некој ден (14.1.2008) со објавување на огромен мурал во железничка станица во Брисел е прославен осумдесеттиот роденден на стрип-јунакот Тинтин. Една од важните вредности истакнати во изјавата за ТВ од настанот беше дека за младите луѓе е многу важно да можат да патуваат, како што тоа го прави новинарот Тинтин во своите авантури.

На фотографијата се „официјални“ фигурички за колекционери со ликови од стрипот снимени во излог на бриселскиот аеродром. Ги има и три пати поскапи... но за тоа друг пат.

No comments: