Блекаут

19 January 2009

Водици - остварување на повеќегодишниот сон

Мило ми е што годинава на главната прослава на Водици во Скопје е прифатена идејата на фаќачот на крстот наместо телевизор да му се додели компјутер, за која се залагав и во 2006 и во 2007 година, а на која годинава потсети Новица.

Според написот во Дневник од 17.01.2008, „Стотина верници ќе скокаат по крстот во Вардар, на прославата на Богојавление - Водици во Скопје. Архиепископот на МПЦ, г.г. Стефан, в понеделник напладне ќе го фрли осветениот крст од Камениот мост. Среќникот што ќе го фати крстот ќе добие компјутер од годинашниот кум на овој чин, Михајло Герасимовски...“

При тоа, морам да истакнам дека „мојата“ идеја не е особено оригинална или пророчка, оти преку Најди! најдов напис од Утрински весник за тоа како кумот во Нерези давал компјутер уште во 2004 г. Нека им е со среќа на добитниците и новодобиената моќ да ја користат за арно.

1 comment:

Tome said...

Можеле и некој интернет пакет да му дадат :-)