Блекаут

26 January 2009

Ракот и мобилните телефони

Како надоврзување на постот со кој запрашав дали мобилните телефони се штетни за децата, пренасочувам до два написи на Македонскиот портал за ракот:

Накратко, тековниот заклучок од истражувањата е дека не може да се откријат негативни влијаниа врз возрасните, но мора да се биде претпазлив во однос на изложувањето на децата на било кој вид зрачење, па и на тоа од мобилни телефони.

Препорачувам почесто користење на овој корисен веб-сајт, кој не случајно е овогодишен претставник на Македонија за изборот на Наградата на Светскиот самит во категоријата е-здравство и животна средина.

No comments: