Блекаут

14 January 2009

Мобилните телефони штетни за децата?!

Франција ќе забрани рекламирање на мобилни телефони на деца поради наводните стравувања дека мобилните телефони може да предизвикаат рак и други заболувања.

Често имам слушано „кафеански муабети“ за штетноста на зрачењето од мобилни, но без некој научен или медицински аргумент. Дали недостатокот на вакви податоци кај нас е резултат на моќта на телекомуникациските компании, или на неразвиеноста на научниот сектор кој можеби воопшто не чепка во оваа област на здравството?

No comments: