Блекаут

27 January 2009

Македонија, Азербеџан, Киргистан, Таџикистан

На времето...

(...пред како решение за економската криза на национална телевизија сега веќе влијателни личности (Скај нет, Македониум, 8.1.2009) да пропагираат дека нема што да бараме во ЕУ оти западот пропаднал економски и дека еве, Хунзите што нè посетиле летоска ќе ни помогнат да имаме поголем извоз (на месо и индустриски прозиводи, во кој наводно сме биле спречени од Светска трговска организација според гостинот во студио) со нивните контакти со големите држави од исток...)

...многу пореалниот непоправлив оптимист Дарко Ангелов препорачуваше да престанеме да бидеме Калимеро-нација, кога може во однос на полезните аспекти на соработката со Русија да бидеме јагне што цица од две овци или Азербеџан на Балканот.

Арно ама, заедничка особина на Македонија и Азербеџан испадна само дека нема да имаме е-гласање.

Сепак, има други поранешни советски републики со кои може да најдеме заеднички особини, искажани во две стрипчиња од Тед Рал:

Напомена: во сите наведени азиски земји живеат прекрасни луѓе од кои неколку сум имал чест да ги запознаам лично. Како впрочем - и во Македонија.

No comments: