Блекаут

12 January 2009

Нов вирус на Скајп

Внимавајте при добивање понуди да примите нешто од пријатели на Скајп.

Деновиве е актуелен еден вирус што кога ќе се закачи го тера домаќинот да препраќа автоматски неколку фајлови одеднаш со имиња поврзани со сексови и наставки .pif, .com, .exe и слично. Симнувањето и кликањето го активира вирусот кој се вгнездува во Скајпот.

Во таков случај кликнете „Cancel“ и прашајте го пријателот или пријателката дали навистина ви праќа нешто за вас. Може да не знаат дека го имаат префатено вирусот.

No comments: