Блекаут

08 September 2006

Конфликтот на филмски фестивали во Скопје

Во Скопје деновиве се одржуваат Скопскиот филмски фестивал и Фестивалот на нов германски филм. Првиот во Милениум, Култура и Манаки (8-16.09), а вториот во Фросина (7-13.09). Би било поарно да се здружат. Баш би им било супер.

Првиот има сајт кој ги нема поправено мааните со употребливоста за кои на времето пишував во „веб-сајт на денот“ (а за да видиш кога кој филм игра, те тераат да симнеш ПДФ-документ), а вториот нема никакво активно присуство на веб.

Ја објавувам фотографијава на дел од нивниот плакат како доброволен прилог за сите оние кои ги интересира преостанатата програма, без барање да ме наведат како медиумски спонзор.

No comments: