Блекаут

28 September 2006

Дванаесетти септември - антитерористичка игра

„Дванаесетти септември“ (September 12th) е поучна видео игра - симулација која се обидува да укаже дека насилството не е лек за тероризмот, па дури и за оној од 11 септември 2001.

Ја имам споменувано неколку пати досега во разни контексти, ама е толку добро направена што вреди и да се повторам.

Играта е со одлична анимација, направена во шоквејв, па ако го немате инсталирано тој систем ќе треба да одвоите неколку минути за инсталирање на плагинот. Играњето е бесплатно и може да се врши само преку интернет.

1 comment:

Anonymous said...

Please, tell me what's the blog's language.
Thanks for the post!
redaccion at arkinetia dot com