Блекаут

05 September 2006

Видео: Ване Таковски од „Беласица“ за СИДАта

На „Ју тјуб“ има видео-изјава на Ване Таковски од ФК „Беласица“ во која тој зборува за СИДАта, новинар(к)ите и слично.

На блогов, овој лик се појави во постот Расисти, јуриш! (Во Македонија инаку нема СИДА), каде што ја цитирав неговата изјава дека немало веќе да ангажира црномурни фудбалери, која ја оценив како расистичка.

Случајот со Адамс го споменав и во Писма од читатели: Х.Е.Р.А. реагира на веста за нашиот фудбалер со нигериско потекло.

No comments: