Блекаут

18 September 2006

Како да симнувате видео-клипови од Ју тјуб

Еден начин за симнување видео клипови од „Ју тјуб“ (YouTube.com) е:
  • користете Фајерфокс (Firefox)
  • инсталирајте му ја додавката за симнување видеа (VideoDownloader)
  • на статус барот во разгледувачот ќе ви биде додадено едно копче
  • на страницата со видеото, кликнете на копчето и ќе ви даде опција да го симнете клипот во ФЛВ-формат
  • за гледање на ваквите датотеки потребен е ФЛВ Плеер (FLV Player)

5 comments:

Royalgirl said...

...или едноставно користете го сајтов:
http://keepvid.com/
:))

Anonymous said...

А тоа легално е?

Razvigor said...

Легалноста на симнувањето зависи од лиценцата под која се објавени видео-клиповите.

На пример, ако се во јавна сопственост (public domain) или некоја форма на Криејтив комонс не се нарушуваат правата на интелектуална сопственост.

chale_v said...

Фала Филип. Ова е една од покорисните работи у последно време што ја наоѓам. Поточно ТИ што ми ја сервираш. Огромна благодарност. :)

Goran said...

јас едноставно, нелиии - отидов на videodownloader.net, нелиии, и на лице место си го симнав клипот што ми требаше во посакуваниот формат, нелиии :)