Блекаут

14 April 2007

Блог за стрипови - Шапка

Еден македонски блог посветен на авторски стрипови е Шапка стрип.

Мене најмногу ми се допаднаа пародијата на Ѕвездени патеки МЕВ - Македонска експедиција во вселената и Пљу, поради непретенциозниот и непосреден хумор - кој се граничи со деконструктивистичка анализа на разноразните жанровски стереотипи.

No comments: