Блекаут

18 April 2007

Препорака: Економската митологија на Сатаниел

Во текстот Економска митологија I - адвертајзинг, Сатаниел вели:
Компаниите имаат целосна слобода да го ебаваат вашиот ум, и никој не може да стори ништо против тоа. Комерцијалното перење мозок на овој начин се сведува на две работи: создавање на побарувачка која инаку не би постоела и создавање вештачка неелестичност за некој производ, не поради неговиот квалитет, туку поради потсвесни причини, на ниво на инстинкти во нашиот рептилен ум. И двете се негативни за ефикасноста на пазарот на свој начин.
Потсетувам и на пропагандните техники на Би, а посочувам и на чистењето на Сао Паоло од билборди како пример за отпор.

No comments: